top of page

O nas

Vid Pupis (prof. klarineta)

(Ljubljana, 1981):Prve glasbene korake je napravil v GŠ Logatec, kjer je obiskoval pouk klarineta pri prof. Marjanu Grdadolniku. Šolanje je nadaljeval na Srednji glasbeni šoli v Ljubljani pri prof. Igorju Karlinu. in prof. Alojzu Zupanu. Po uspešno opravljeni maturi in sprejemnem izpitu na Akademiji za Glasbo je s študijem klarineta nadaljeval pri prof. Alojzu Zupanu, kjer je leta 2004 z odliko diplomiral, bil pa je tudi prejemnik študentske Prešernove nagrade. Ves čas svojega šolanja se je izpopolnjeval na različnih seminarjih in poletnih šolah, kjer je prejel tudi posebna priznanja in nagrade. Udeleževal se je državnih tekmovanj, tako solistično kot v komornih zasedbah in prejel več nagrad. Poleg sodelovanja v različnih komornih sestavih se ukvarja s pisanjem skladb ter je zaposlen kot redni profesor klarineta na GŠ Franca Šturma v Ljubljani in GŠ Litija, dejaven pa je tudi kot dirigent Pihalnemu orkestru Logatec.

Damir Fajfar (prof. klarineta)

(Ljubljana, 1982): Klarinet se je začel učiti v Glasbeni šoli Kočevje pri Slavku Rančigaju in Matevžu Novaku. Svojo glasbeno pot je nadaljeval na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani v razredu prof. Aljoše Defferija. V času šolanja na SGŠ se je udeležil tekmovanja mladih glasbenikov (2001), kjer je dosegel Zlato priznanje na regijskem in 2. nagrado na državnem tekmovanju. V tem obdobju je prejel tudi nagrado Antonia Tarsie za najobetavnejše mlade slovenske glasbenike v Kopru. Leta 2003 se je vpisal na Akademije za glasbo v Ljubljani. Pod mentorstvom Slavka Goričarja se je v prvem letniku udeležil državnega tekmovanja v najvišji skupini 3b in osvojil Zlato plaketo ter 1.nagrado. Leta 2007 je z odliko diplomiral. Ves čas nastopa samostojno in v različnih komornih ter orkestralnih zasedbah. Redno obiskuje mojstrske tečaje in seminarje za klarinet, komorno igro in orkestralno igro.Kot profesor klarineta in akademski glasbenik poučuje na Glasbeni šoli Franca Šturma v Ljubljani.

Matic Titovšek (prof. klarineta)

(Trbovlje, 1985) Svojo glasbeno pot začel v GŠ Radeče pri Jožetu Rusu, nato šolanje nadaljeval na SGBŠ in AG pri prof. Alojzu Zupanu. Med šolanjem se je udeležil treh državnih tekmovanj in prejel III., II. in I. nagrado ter dve posebni nagradi (nagrado za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega avtorja in nagrado za doseženo maksimalno število točk 100). Je dobitnik Škrjančeve nagrade SGBŠ in študentske Prešernove nagrade AG. Solistično se je predstavil na mnogih samostojnih recitalih izpostavi pa lahko recital na svetovnem kongresu klarinetistov v Vancouvru leta 2007. Trenutno je zaposlen kot redni profesor klarineta na glasbeni šoli Moste-Polje v Ljubljani.
 

Tomaž Kolar (prof. klarineta)

(Slovenj Gradec, 1978): Svojo glasbeno pot je začel pri profesorju Julijanu Burdziju, nadaljeval šolanje na Srednji glasbeni šoli v Ljubljani pri profesorju Igorju Karlinu. Glasbena pot ga je peljala naprej na Akademijo za glasbo, kjer je leta 2001 pri prof. Slavku Goričarju z odliko diplomiral. V času svojega šolanja je prejel več nagrad na tekmovanjih mladih glasbenikov Slovenije in bivše Jugoslavije. Sodeluje v različnih glasbenih zasedbah, je aktiven kot skladatelj, trenutno pa je zaposlen kot redni profesor klarineta na glasbeni šoli Franca Šturma v Ljubljani, kjer že deseto leto poučuje mlade glasbene upe.

bottom of page